::Be with a person who you can't live without::
Don't click here!

Wednesday, August 24, 2011

Tips mengolah daging kmbing.

Hehe..ari ni kte blja care2 nk bsoh dgig kmbing. sbnrnyer nk kte ade expriance msk mmsak dging ni x pna pun.  huhu.. tp ni kire tips yg korg leh blja la..kpd awek2 tu jgn nk asyk tdo tgh mlm bngn tgh ari. g la bngn blja msk ke ape ke. ni nnt da kwin tgagap2..hehe..jus kidding. k ni ade bbrpe tips.


http://lapar.com/makanplus/wp-content/uploads/2011/08/raw-lamb.jpg

1. Semakin tua dging kmbing yg kte amik smkin liat dgg die. Sbaeknyer amikla dging kmbing mude sbb die lbih empuk yg cirinyer bwrne merah atau pink, lemak putih.
2. Untuk lebih lazat, olah daging tersebut dgn parutan nenas, bia slme 30 mnit pas tu bilas. rse dging die. pehhhh...
3. BHya!hehe..jgn cuci dgg kmbing sbb bau die akan lbey trase. Sebaiknyer lumurkan ngn aer limau atau jeruk nipis pas tu biarkan skjap.
4. Bila da dlm kedaan kering. korg bleh la gntungkn die berari2 pun..tarak hal pny la.
5. Sllunyer dgg kmbing ni ble dpnggang, die akan lbey liat. so sebaiknyer sapu ngnn mentega atau minyak zaitun sblum dipanggang atau sateeee!!

ok sekian. law ade ppe slah sle btol kn ye..

From,
Admin

No comments:

Post a Comment